SKLADEM - Sójová svíčka Hřebíček se skořicí a pomerančem 150 ml

Potřebujete si odpočinout po náročném dni? Pak si nezapomeňte k relaxu zapálit tuto svíčku s příjemnou sladkou citrusovo - kořeněnou vůní hřebíčku, skořice a pomeranče.
Potřebujete si odpočinout po náročném dni? Pak si nezapomeňte k relaxu zapálit tuto svíčku s příjemnou sladkou citrusovo - kořeněnou vůní hřebíčku, skořice a pomeranče.
Potřebujete si odpočinout po náročném dni? Pak si nezapomeňte k relaxu zapálit tuto svíčku s příjemnou sladkou citrusovo - kořeněnou vůní hřebíčku, skořice a pomeranče.
Svíčky jsou vyrobeny ze sójového vosku a esenciálních olejů. Všechny složky jsou 100% přírodní a rostlinného původu, proto jsou svíčky vhodné i do veganských domácností. Jejich hlavní výhodou je především to, že neuvolňují jedovaté zplodiny. Navíc vydrží hořet až 2x déle, než klasické svíčky a svou vůni si udrží po celou dobu používání. Svíčky jsou vysoce nasycené esenciálními oleji. Každá svíčka obsahuje 12 ml esencí.
Rozměr: 4 x 8 cm (výška x šířka)
Objem: 150 ml
Materiál: přírodní sójový vosk, esenciální oleje, bavlněný knot, hliníková dóza
Obsažené esenciální oleje: hřebíček, skořice (kůra), pomeranč a borovice jako fixátor celkové kompozice
Vůně: sladká citrusovo - kořeněná, vánoční
Barva svíčky: oranžová (barveno hennou a sušeným osemením z plodů ledvinovníku západního - kešu)
Délka hoření: min. 32 hodin
Vlastnosti: vyrobeno ručně, každý kus je originál. Na spodní straně pokyny pro bezpečné zacházení.
Svíčky mají silný knot, aby svíčka udělala co nejrychleji hladinku tekutého vosku a aby se nějakou nešťastnou náhodou nezlomil. Knot je třeba před každým zapálením upravit na cca 4 - 5 mm výšky, aby plamen nečadil a neposkakoval. Svíčku nechejte zapálenou 1,5 - 2 hodiny, aby došlo k optimálnímu odhořívání vosku z boků svíčky. Pokud i přesto na okrajích zůstává nerozpuštěný vosk, nemějte obavy - vosk se rozpustí poté, co svíčka odhoří do spodní třetiny svého objemu.
Hřebíček
Koření hřebíček, tak jak ho známe v kuchyni, je sušený kalich s poupětem stromu hřebíčkovce kořenného (Syzygium aromaticum). Hřebíčkovec pochází z Moluckých ostrovů. V léčitelství bývá hřebíček využíván pro své antiseptické a lokálně znecitlivující vlastnosti, a to především na problémy zubů a dásní.
Hřebíček jako koření se používá často na ochucení moučníků, ovocných pokrmů, marmelád, likérů či rýže. I hřebíček patří k českých Vánocům. Naši předkové během Vánoc zapichovaly hřebíček do jablíček a vytvářeli tak voňavé dekorace.
Skořice (Cinnamomum cassia)
Kassie je skořicovník čínský, blízký příbuzný skořicovníku pravého (Cinnamomum verum). Silice se získává z kůry nebo z listů a voní různě, ale oba typicky po skořici. Vůně je kořenitá, sladká, podmanivá a hřejivá. Skořice je léčivka a v tradiční medicíně se hojně využívá, musí se s ní však velmi opatrně, neboť obsahuje toxický kumarin. Stejně tak i při použití v kuchyni, v kosmetice i aromaterapii.
Pomeranč (Citrus aurantium dulcis)
Pomeranč je plod pomerančovníku čínského (Citrus sinensis) z čeledi routovité (Rutaceae) a roste v téměř všech subtropických oblastech zeměkoule, především ve Středomoří a Španělsku. Silice se lisuje z oplodí zralého pomeranče. Pomáhá při nespavosti, osvěžuje vzduch v prostorách, je antidepresivní a vhodný k relaxaci.
SKLADEM POSLEDNÍ 1 KS!!